Recreatie en Omgeving,

accomodatie woning

Dit vakantieverblijf ligt in het hartje van Frankrijk, midden in de natuur aan een kabbelend beekje.
( in de Auvergnestreek , departemant “Allier” (03))

Hier kom je pas echt tot rust .
Je kan er prachtige wandelingen maken, een bezoek brengen aan het kunstenaarsstadje "Chatel-Montagne" met o.a. een typische Romaanse kerk van de 12de eeuw, de kunstenaaars die er wonen kan je bezig zien in hun ateliertje.
Naast het gemeentehuis is een museum, met gratis ingang , het bezoeken waard.
In het dorpje is er een restaurant "Les 16-arts " met ruim terras, de kok kan er zeer lekker eten klaarmaken!
Er is ook een kleine voedingswinkel in het dorp.
Wat verderop ligt ‘Le Mayet de Montagne’ , waar alles te vinden is , ( super marché, bank, restaurants, terrasjes, kledingzaken, electro, patisserie, slager,…..). Hier heb je ook elke maandagvoormiddag markt. Elke tweede maandag van de maand heb je er zelfs een "foire"(= soort avondmarkt maar wel tijdens de dag).

De streek heeft énorm véél te bieden, en dan in het bijzonder voor de natuurliefhebber. Mountainbikeroutes, wandelingen en buitensporten zijn erin overvloed.
Gastronomisch kun je nergens beter terecht wat de verhouding prijs/kwaliteit betreft. Voor €11,00 heb je een verzorgde dagmenu(en dat is, verschiet niet: een voorgerecht, een hoofdgerecht, de traditionele franse kaasplank, een dessert, een koffie en inbegrepen een 1/4 liter rode of witte wijn, per persoon,zeg mij waar in België is dit nog te vinden, en zelfs in de rest van Frankrijk,,,,)
De stad Vichy ligt op zo'n 20 km van "le moulin herbin".
Clermont-Ferrand op zo'n 50 km.
Op een 20km heb je zelfs tijdens de winter, een ski-oord( te vergelijken met Ovifat in onze ardennen) die ook tijdens de zomer een attractieplaats is voor verschillende buitensporten o.a. mountainboard, voor verder informatie bezoek de website van la loges des gardes(www.logedesgardes.com).
Ook watersport komt hier aan zijn trekken(in Le Mayet de Montagne op zo'n 12 km vind je een klein meertje waar je praktisch alle watersporten actief kunt beoefenen.Ook in de buurtgemeente St-Clement vind je een watersportaccommodatie, nl het " plan d'eau". Hier kun je zelfs onder begeleiding tijdens het hoogseizoen kano varen, surfen, zwemmen, kayakken, enz.
Le moulin herbin is zéér rustig gelegen en toch heb je alles dichtbij (op 4 km de eerste voorzieningen, in Chatel de Montagne, een winkeltje met alle elementaire voedingsmiddelen, een restaurant, post en talrijke kunstenaarsateliers, alsook een Romaanse kerk daterend uit de 12de eeuw, een pareltje,...) op 12km al de rest ( Le Mayet de Montagne).
Wie van rust en de natuur houdt kan zijn eigen ogen niet geloven, wat deze streek te bieden heeft.
Je kan het een beetje vergelijken met onze ardennen maar veel weidser en een nog ruwere natuur. Kabbelende beekjes, fauna, flora die je bij ons nooit meer gaat zien.
Vandaar, éénmaal geweest ben je verknocht aan de streek, en aan de mensen
( gastvrij en altijd vriendelijk, en " leven zoals god in frankrijk" is hier nog zeker van toepassing).
Voor kleine kinderen is het zekers een aanrader, daar ze enorm veel buiten kunnen ravotten ,zonder dat ze iets kunnen "misdoen". Het hele domein is zo'n 3 ha groot, met bos en speelweide, een kabbelend beekje, alwaar de forellen u tegemoet springen in ONDIEP water, wat wel belangrijk is voor kleine rakkers. Hebben zelf 4 kinderen (16, 15, 13 en 10 jaar oud) en weten waarover wij spreken.
Op zo'n 30tal km is er ook een soort dieren attractiepark.
Maar vooral uitgestippelde wandelroutes alsook mountainbikeroutes zijn hier voldoende aanwezig. Ook zéér gekend voor georganiseerde paardenwandelingen, met alle voorzieningen,...

Het huis zelf is zeer ruim, maar toch knus ingericht.
Er zijn ter plaatse mountainbikes ter beschikking.
De woning is ingericht met open keuken , een grote woonruimte met zithoek, wandverlichting, spots, vloerverwarming, er zijn 3 kamers, een badkamer en apart toilet.
Aanwezig zijn: tv en videorecorder ( er kan geen tv gekeken worden, wel het bekijken van video's is mogelijk), radio,cassette, cd-speler, koffiezet, microgolfoven, gasvuur (4 bekkens), potten en pannen, bestekken en servies, donsdekens en kussens.
Het interieur straalt veel warmte en gezelligheid uit.
Buiten is een ruim terras en tuintafel met stoelen staan ter beschikking.

Bezoek ook de volgende sites om een indruk te krijgen over de gemeente en de streek alwaar "Moulin Herbin" is gelegen:

* http://perso.wanadoo.fr/mairie-chatel-montagne *

* www.imadia.nl/chatel *

* http://ccmb.planet-allier.com *

*www.chez.com/auvergnaccueil/lesmonts.htm*

http://www.vichy-guide.com/montagne

http://escapade.restaurant.monsite.wanadoo.fr/

Klik hier voor het weer te Chatel-Montagne

Voor meer info en boekingen mail naar info@despeelvogel.be
of tel. 051/31.45.95. of 0475/69.20.42.